top of page

WIE IS WIE? 

Dhr. Albrecht Terryn

Directeur

Adjunct-directeur

Mevr. Barbara Deryckere

Campuscoördinator campus Evergem

Mevr. Marieke Ferket

Leerbegeleiding

Mevr. Barbara Deryckere / coördinator
Mevr. Elise Bruyneel
Mevr. Anne
lies Mervielde

Dhr. Dieter Bussche
Contact : llb@einsteinatheneum.be


/ sociale en emotionele begeleiding
/ opvolging begeleidingsdossiers
/ begeleidingsovereenkomsten

Studiecoaching

Dhr. Dieter Bussche
Contact : llb@einsteinatheneum.be

leermoeilijkheden
studiecoaching
huiswerkklas

Schoolsecretariaat

Mevr. Sofie Vermeir / graadcoördinator 1ste graad
Mevr. Eva Huyghebaert / graadcoördinator 1ste graad
Mevr. Wendy Plovie / graadcoördinator 2de en 3de graad
Contact : secretariaat@einsteinatheneum.be​

/ inschrijvingen
/ eerste zorg en ondersteuning
/ melden afwezigheid
/ leerlingenadministratie

wie-is-wie
participatie

PARTICIPATIE OP SCHOOL

Leerlingenraad

De leerling kan zijn stem laten horen binnen het schoolbeleid.  Leerlingen kunnen zich engageren voor de leerlingenraad. 

Leerlingen van de verschillende jaren zetelen samen en proberen de stem van hun klas zo goed mogelijk te laten horen. Zo leren ze niet enkel hun eigen mening te delen maar onderbouwd hun klasboodschap te delen.

Ze zetten hun schouders onder warme acties zoals Rode Neuzen, organiseren een lesmarathon voor de Warmste week, houden een kussengevecht met de hele school om de acties van Bednet onder de aandacht te brengen., maar ook verkleedfestijnen of een schoolfuif waar elk zijn ritme kwijt kan. Gewoon omdat dit ook eens leuk is!

Pedagogisch college

In het pedagogisch college vertegenwoordigen een aantal personeelsleden de verschillende vakgroepen. Bekommernissen, ideeën en nieuwe voorstellen omtrent het beleid en de organisatie van onze school worden er besproken.  

Schoolraad

De schoolraad is samengesteld uit personeelsleden, ouders, sympathisanten van de school, leerlingen en de directeur. Er wordt overlegd over alle mogelijke facetten van onze schoolorganisatie. De schoolraad geeft advies over hoe we de werking ervan steeds kunnen verbeteren. 

BEREIKBAARHEID 

De school is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer:​
/ met de trein vanuit Gent-Sint-Pieters, Gentbrugge en Gent-Dampoort: het station Evergem ligt op 15 min. wandelafstand;
/ met tram T2: terminus lijn T2 van en naar Gent ligt op 10 min. wandelafstand;
/ per bus: er is een vlotte en uitgebreide busverbinding vanuit richtingen Gent en Brugge (58), Zelzate, Boekhoute, Bassevelde, Watervliet, …

Daarnaast rijden er dagelijks pendelbussen vanuit Oostakker en van aan het station Gent-Sint-Pieters om moeilijke aansluitingen op te vangen. Voor meer info contacteert u best het leerlingensecretariaat.
Het centrum van Evergem ligt nabij de R4 – Industrieweg Gent-Zelzate. Aan het kruispunt in Wondelgem met de N456 rijdt u met de wagen de Evergemsesteenweg op. Na 1,5 km slaat u rechtsaf naar het Brielken. U vervolgt de weg naar de Hofbilkstraat. U vindt het Einstein Atheneum links van u.

Of geef uw route in op Google Maps.
Hofbilkstraat 21, 9940 Evergem

bereikbaarheid

DAGINDELING 

De lessen starten om 8.50u en eindigen ten laatste om 16.40u.
Op woensdag eindigen de lessen om 12.20u. Er kan een vijfde lesuur van 12.20u tot 13.10u ingericht worden indien noodzakelijk.

De dagindeling ziet er als volgt uit:
/ 1ste lesuur: 8.50u - 9.40u
/ 2de lesuur: 9.40u - 10.30u
/ pauze: 10.30u - 10.40u
/ 3de lesuur: 10.40u - 11.30u
/ 4de lesuur: 11.30u - 12.20u
/ middagpauze: 12.20u - 13.10u
/ 5de lesuur: 13.10u - 14u
/ 6de lesuur: 14u - 14.50u
/ pauze: 14.50u - 15u
/ 7de lesuur: 15u - 15.50u
/ 8ste lesuur: 15.50u - 16.40u

Je bent vijf min. vóór het begin van je les op school aanwezig.

IMG_5948.jpeg
dagindeling
eten-drinken
IMG_3713.jpeg

ETEN & DRINKEN

Leerlingen kunnen ‘s middags een aangeleverd belegd broodje naar keuze nuttigen tegen zeer democratische prijs of zelf een middagmaal meebrengen. Dranken en versnaperingen zijn verkrijgbaar op school.
Leerlingen van de eerste graad en het derde jaar blijven tijdens de middagpauze verplicht op school. Andere leerlingen kunnen na toestemming van de ouders het schooldomein verlaten.

KOSTENPLAATJE

Onze school kan niet voor alle kosten instaan. Voor bepaalde onderwijsactiviteiten en didactisch materiaal zijn wij genoodzaakt een minimale bijdrage te vragen.
Voor deze provisie wordt bij de inschrijving een betalingscontract aangeboden, waarbij het totale bedrag in drie schijven (oktober, maart, einde schooljaar) kan betaald worden. De richtkost bedraagt:

eerste graad: 200 EUR/schooljaar
tweede graad: 250 EUR/schooljaar
derde graad : 350 EUR/schooljaar

In dit bedrag zijn inbegrepen:
/ kosten voor eenmalige projecten, projectweken, workshops, dagreizen en activiteiten extra muros
/ kopiëen
/ schoolplanner
/ cursusblok
/ ICT-bijdrage
/ t-shirt en sporttas LO
/ speciale verzekeringen, adminstratieve kosten, e.d.


In dit bedrag is de kost van meerdaagse uitstappen niet inbegrepen.

kostenplaatje
aankoop-boeken

AANKOOP BOEKEN

Hoe

Ga vandaag nog naar www.iddink.be/bestellen en maak hier een persoonlijk account aan. Je gebruikt hiervoor je eigen gegevens en enkel waar het gevraagd wordt de gegevens van je ouder(s)/verzorger(s). Tip: kies inloggegevens die je makkelijk kan onthouden omdat deze toegang geven tot je digitale lesmateriaal (digitale boekentas).​ ​
Het bestellen bij IDDINK is geen verplichting. U kan de boekenlijst op het leerlingensecretariaat opvragen en deze bij een boekhandel naar keuze aankopen. 

Schoolcode

Tijdens het bestellen vragen we naar je schoolcode. De schoolcode voor het schooljaar 2023-2024 zal binnenkort op de website verschijnen.
Is de boekenlijst van je school nog niet beschikbaar? Laat dan je e-mailadres achter, je ontvangt van ons een e-mail zodra je kunt bestellen.​

Akkoord

Tijdens het bestellen zal ook om akkoord van je ouder(s)/verzorger(s) worden gevraagd. Zorg dus dat ze in de buurt zijn als je bestelt, dan is het zo geregeld.

Levering

Als je vóór maandag 5 juli 2023 bestelt, levert Iddink je bestelling eind augustus 2023. Zodra je bestelling onderweg is, ontvang je een e-mail over de status van je bestelling.

schoolreglement

HET SCHOOLREGLEMENT

Om de goede sfeer op school te bewaren, zijn er regels nodig. Deze leefregels vind je terug in ons schoolreglement. Bij de aanvang van het schooljaar wordt je gevraagd dit document te ondertekenen. Op die manier verklaar je je bereid om je steentje bij te dragen aan een positief schoolklimaat!

Overlees het schoolreglement hier: SCHOOLREGLEMENT

bottom of page