top of page

AANMELDEN EN INSCHRIJVEN / Schooljaar 2024-2025

AANMELDEN EN INSCHRIJVEN 1A

Leerlingen die overstappen van het lager naar het secundair onderwijs, moeten zich voor het schooljaar 2024-2025 online aanmelden via het centraal aanmeldingsregister van de stad Gent. Dit gebeurt voorafgaand aan de inschrijving. 

Hoe dit moet, leest u hieronder. 

Stap 1: aanmelden 1A

AANMELDEN

U meldt uw kind aan tussen 25 maart 2024 om 9 u. en 19 april 2024 om 16 u..

U meldt uw kind aan op de website

U duidt EINSTEIN Atheneum campus Evergem  of  EINSTEIN Atheneum campus Oostakker aan als school van eerste keuze. 

Op de tweede, derde, ... plaats kan je scholen van je tweede, derde, .. keuze aanduiden.  

Broers, zussen, kinderen van personeel moeten ook digitaal aanmelden, maar krijgen voorrang om in te schrijven.

Stap 2: inschrijven 1A

INSCHRIJVEN

U krijgt het aanmeldingsresultaat vanaf 13 mei 2024 om 9 u. toegestuurd via e-mail.
 

In de periode van 14 mei 2024 om 9 u. tot en met 10 juni 2024 om 16 u. kan u het inschrijvingsticket verzilveren en uw kind definitief komen inschrijven. U hebt hiervoor voorrang op de andere leerlingen zonder ticket. Deze voorrang valt weg na 10 juni 2024. Wanneer er dan tickets niet ingeruild zijn, komen er plaatsen vrij.

Wanneer er na de aanmeldingsperiode en het toewijzen van de tickets nog steeds plaatsen vrij zouden zijn, dan kan u uw kind ook vanaf 14 mei 2024 om 9 u. zonder inschrijvingsticket registreren via de link op de startpagina om in te schrijven. De volgorde van registreren bepaalt de rangorde voor inschrijving. 

Aanvullend

  • Het is belangrijk dat u op voorhand met uw kind de verschillende keuzemogelijkheden bekijkt en hierin al een beslissing neemt. Dit vergemakkelijkt de inschrijvingsprocedure. Voor 1A geeft u steeds naast je basiscombinatie een reservecombinatie op. 

  • Om de inschrijvingen voor 1A vlot te laten verlopen, zullen de inschrijvingen digitaal verlopen. Vanaf 14 mei 2024  krijgt u hiervoor een bericht met alle nodige info én de link naar het online-inschrijvingsdocument doorgestuurd. 

  • Komt u op de wachtlijst terecht, heb dan even geduld! U kan door verschuivingen soms sneller dan verwacht toch nog inschrijven. 

  • De tijd van aanmelding heeft geen belang zolang men binnen de aanmeldingsperiode blijft. Het maakt met andere woorden niet uit of men zijn kind als eerste of als laatste digitaal aanmeldt.

  • Bij het toekennen van een inschrijvingsticket wordt er enkel rekening gehouden met het criterium voorkeursschool. Toeval bepaalt de plaats op de lijst. Bij overschrijding van de maximumcapaciteit krijgt een leerling de volgende school met de meest gunstige (hoogste) ordening toegewezen

  • Meer informatie en een FAQ-pagina is te vinden op de aanmeldingswebsite van het LOP (Lokaal OverlegPlatform), www.aanmeldensecundairescholen.gent.​​​

INSCHRIJVEN 2A EN 2de & 3de GRAAD DOORSTROOMFINALITEIT

Inschrijven voor het 2de leerjaar A of de 2de en 3de graad kan vanaf 15 april 2024 om 9 u. via de link die op dat moment op de startpagina van onze website zal verschijnen. De volgorde van inschrijven bepaalt of uw kind nog een plaats kan bemachtigen. 

bottom of page