Studieaanbod 1A

Het eerste leerjaar A:

proeven, verbreden, verdiepen, remediëren

 Modules MAATSCHAPPIJ & CULTUUR.

 Maatschappij & welzijn :

Cultuur en filosofie

Creëer, inspireer en experimenteer je graag? In deze module leer je jezelf, de anderen en de wereld op een creatieve en filosofische manier kennen. Je onderzoekt onder andere hoe je brein werkt, hoe we met elkaar en de maatschappij omgaan en wat de impact is van onze levenswijze op onze omgeving. Tijdens de lessen leer je zo jouw inzicht vergroten, nadenken, een dialoog opbouwen en gesprekken vorm of richting geven, samenwerken en gemeenschappelijke doelen onderzoeken.

Mens in beeld

We vertrekken vanuit hetgeen je rondom jou ziet en leggen verbanden met verschillende kunstvormen en de kunstgeschiedenis. Hiermee proberen we te komen tot beeldende expressie met veel ruimte tot persoonlijke inbreng.

Kunstinitiatie

Kunstinitiatie geeft een inleiding in de kunstwereld. Tijdens deze lessen bespreek je wat kunst is en waarom. Je zoekt uit welke verschillende kunstvormen er bestaan en waar je ze kunt beleven. De vergaarde kennis beleef je op een creatieve manier door zelf als kunstenaar aan de slag te gaan in verschillende projecten.

SCHOLENGROEP

SCHOLENGROEP GENT

ADRES

Campus Evergem

Hofbilkstraat 21

9940 Evergem

Campus Oostakker

Gentstraat 194

9041 Oostakker

VACATURES

Ben je een creatieve, gemotiveerde leerkracht én heb je zin om ons fantastisch team te versterken?


Ontdek onze vacatures of solliciteer spontaan via info@einsteinatheneum.be t.a.v. de directeur.

Volg ons op sociale media:

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon