Studieaanbod 1A

Het eerste leerjaar A:

proeven, verbreden, verdiepen, remediëren

 Modules MAATSCHAPPIJ & CULTUUR.

 Maatschappij & cultuur :

Cultuur en filosofie

Creëer, inspireer en experimenteer je graag? In deze module leer je jezelf, de anderen en de wereld op een creatieve en filosofische manier kennen. Je onderzoekt onder andere hoe je brein werkt, hoe we met elkaar en de maatschappij omgaan en wat de impact is van onze levenswijze op onze omgeving. Tijdens de lessen leer je zo jouw inzicht vergroten, nadenken, een dialoog opbouwen en gesprekken vorm of richting geven, samenwerken en gemeenschappelijke doelen onderzoeken.

Mens in beeld

Hoe drukt de mens zich uit uit met beelden? In het vak Mens in Beeld kijken we naar kunstenaars van vroeger en nu en dit van over de hele wereld. Samen ontdekken we verschillende kunstvormen en bespreken we elkaars visies en ideeën. Na deze kunstbeschouwing ga je zelf beeldend aan de slag en maak je een expressief werkstuk met veel ruimte tot persoonlijke inbreng. We experimenteren met zoveel mogelijk materialen en technieken. De lessen Mens in beeld zijn eerder doe- dan theorielessen ingericht voor kleine groepen.

Kunstinitiatie

Kunstinitiatie geeft een inleiding in de kunstwereld. Tijdens deze lessen bespreek je wat kunst is en waarom. Je zoekt uit welke verschillende kunstvormen er bestaan en waar je ze kunt beleven. De vergaarde kennis beleef je op een creatieve manier door zelf als kunstenaar aan de slag te gaan in verschillende projecten.

Einstein-16_zw.jpg