AANMELDINGSPROCEDURE EN INSCHRIJVEN 2020-2021

 AANMELDEN EN INSCHRIJVINGSDATA 1A .

STAP 1
DIGITAAL AANMELDEN
23 maart `20 om 12u tot 22 april `20 om 12u

Voor hulp, neem contact op met de school:

09 225 74 45

Je meldt je aan op de website

Je duidt EINSTEIN Atheneum (campus Evergem)  of  EINSTEIN Atheneum (campus Oostakker) aan als school van je eerste keuze. 

Op de tweede, derde, ... plaats kan je scholen van je tweede, derde, .. keuze aanduiden.  

Broers, zussen, kinderen van personeel moeten ook digitaal aanmelden, maar krijgen voorrang om in te schrijven.

STAP 2
TOEKENNING TICKET INSCHRIJVING
4 mei `20

Je krijgt via e-mail je inschrijvingsticket voor je voorkeursschool toegestuurd. 

STAP 3
EFFECTIEVE INSCHRIJVING
DATA

In de periode van 6 mei `20 tot en met 29 mei `20 kan je je inschrijvingsticket verzilveren en je definitief komen inschrijven. Je hebt hiervoor voorrang op de andere leerlingen zonder ticket. Deze voorrang valt weg na 29 mei `20. Wanneer er dan tickets niet ingeruild zijn, komen er plaatsen vrij.

Wanneer er na de aanmeldingsperiode en het toewijzen van de tickets nog steeds plaatsen vrij zouden zijn, dan kan je je ook vanaf 6 mei `20 definitief inschrijven. 

Om de inschrijvingen voor 1A vlot te laten verlopen, voorzien we op woensdag 6 mei '20 van 13u tot 18u een speciale inschrijvingsdag.

Het is belangrijk dat u op voorhand met uw kind de verschillende keuzemogelijkheden (zie hiervoor combinaties) bekijkt en hierin al een beslissing neemt. Dit vergemakkelijkt de inschrijvingsprocedure.

Om in te schrijven hebt u de identiteitskaart van uw kind bij en hebt u reeds de keuzes vooraf bepaald.

Aanvullend:

  • Alle inschrijvingen, voor zowel de campus Oostakker, als de campus Evergem, gaan door op de campus Evergem.

  • Kom je op de wachtlijst terecht, heb dan even geduld! Je kan door verschuivingen soms sneller dan verwacht toch nog inschrijven. 

  • Broers en zussen van leerlingen op het EINSTEIN Atheneum en MUDA Kunstsecundair en kinderen van personeelsleden van het EINSTEIN Atheneum en MUDA Kunstsecundair hebben voorrangsrecht, maar moeten zich mee aanmelden. 

  • De tijd van aanmelding heeft geen belang zolang men binnen de aanmeldingsperiode blijft. Het maakt met andere woorden niet uit of men zijn kind als eerste of als laatste digitaal aanmeldt.

  • Bij het toekennen van een inschrijvingsticket wordt er enkel rekening gehouden met het criterium voorkeursschool. Toeval bepaalt de plaats op de lijst. Bij overschrijding van de maximumcapaciteit krijgt een leerling de volgende school met de meest gunstige (hoogste) ordening toegewezen.

  • Met dit "ticket" (en enkel met zo'n ticket) kan men zich bij ons aanmelden voor inschrijving. Voor het EINSTEIN Atheneum zal dit eigenlijke inschrijvingsmoment op een vaste dag plaatsvinden (zie hierboven).

  • Meer informatie en een FAQ-pagina is te vinden op de aanmeldingswebsite van het LOP (Lokaal OverlegPlatform).​​​

INSCHRIJVEN 2A EN 2de EN 3de GRAAD ASO

De digitale aanmeldingsprocedure geldt enkel voor leerlingen die starten in het eerste leerjaar secundair onderwijs. Leerlingen (van buiten onze school) die wensen in te schrijven in ons 2de leerjaar A, in één van de richtingen in de 2de en 3de graad ASO , kunnen dit doen vanaf 20 april 2020.

SCHOLENGROEP

SCHOLENGROEP GENT

ADRES

Campus Evergem

Hofbilkstraat 21

9940 Evergem

Campus Oostakker

Gentstraat 194

9041 Oostakker

VACATURES

Ben je een creatieve, gemotiveerde leerkracht én heb je zin om ons fantastisch team te versterken?


Ontdek onze vacatures of solliciteer spontaan via info@einsteinatheneum.be t.a.v. de directeur.

Volg ons op sociale media:

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon