AANMELDINGSPROCEDURE EN INSCHRIJVEN 2021-2022

 AANMELDEN EN INSCHRIJVINGSDATA 1A .

STAP 1
DIGITAAL AANMELDEN
22 maart `21 om 12u tot 21 april `21 om 12u 

Voor hulp, neem contact op met de school:

09 394 30 70

Je meldt je aan op de website

Je duidt EINSTEIN Atheneum (campus Evergem)  of  EINSTEIN Atheneum campus Oostakker aan als school van eerste keuze. 

Op de tweede, derde, ... plaats kan je scholen van je tweede, derde, .. keuze aanduiden.  

Broers, zussen, kinderen van personeel moeten ook digitaal aanmelden, maar krijgen voorrang om in te schrijven.

STAP 2
TOEKENNING TICKET INSCHRIJVING
3 mei `21

Je krijgt via e-mail je inschrijvingsticket voor je voorkeursschool toegestuurd. 

STAP 3
EFFECTIEVE INSCHRIJVING
DATA

In de periode van 5 mei `21 tot en met 31 mei `21 kan je je inschrijvingsticket verzilveren en je definitief komen inschrijven. Je hebt hiervoor voorrang op de andere leerlingen zonder ticket. Deze voorrang valt weg na 31 mei `21. Wanneer er dan tickets niet ingeruild zijn, komen er plaatsen vrij.

Wanneer er na de aanmeldingsperiode en het toewijzen van de tickets nog steeds plaatsen vrij zouden zijn, dan kan je je ook vanaf 5 mei `21 definitief inschrijven. 

Om de inschrijvingen voor 1A vlot te laten verlopen en omwille van de coronacrisis, zullen we de inschrijvingen digitaal laten verlopen. Op dinsdag 4 mei '21 vanaf 12u krijgt u hiervoor een bericht met alle nodige info en de link naar het online-inschrijvingsdocument.

Het is belangrijk dat u op voorhand met uw kind de verschillende keuzemogelijkheden (zie hiervoor combinaties) bekijkt en hierin al een beslissing neemt. Dit vergemakkelijkt de inschrijvingsprocedure.

Voor 1A geef je steeds naast je basiscombinatie een reservecombinatie op. 

Online inschrijven doe je best zo snel mogelijk (maar zeker binnen de wettelijke termijn). Dit vergemakkelijkt het verwerken van de documenten. 

Om in te schrijven hebben we een kopie van de identiteitskaart van uw kind nodig en hebt u reeds de keuzes vooraf bepaald.

Aanvullend:

  • Alle inschrijvingen, voor zowel de campus Oostakker, als de campus Evergem, gebeuren online / digitaal.

  • Kom je op de wachtlijst terecht, heb dan even geduld! Je kan door verschuivingen soms sneller dan verwacht toch nog inschrijven. 

  • Broers en zussen van leerlingen op het EINSTEIN Atheneum en MUDA Kunstsecundair en kinderen van personeelsleden van het EINSTEIN Atheneum en MUDA Kunstsecundair hebben voorrangsrecht, maar moeten zich mee aanmelden. 

  • De tijd van aanmelding heeft geen belang zolang men binnen de aanmeldingsperiode blijft. Het maakt met andere woorden niet uit of men zijn kind als eerste of als laatste digitaal aanmeldt.

  • Bij het toekennen van een inschrijvingsticket wordt er enkel rekening gehouden met het criterium voorkeursschool. Toeval bepaalt de plaats op de lijst. Bij overschrijding van de maximumcapaciteit krijgt een leerling de volgende school met de meest gunstige (hoogste) ordening toegewezen.

  • Met dit "ticket" (en enkel met zo'n ticket) kan men zich bij ons aanmelden voor inschrijving. 

  • Meer informatie en een FAQ-pagina is te vinden op de aanmeldingswebsite van het LOP (Lokaal OverlegPlatform).​​​

 INSCHRIJVEN 2A EN 2de & 3de GRAAD ASO 

Digitaal inschrijven/aanmelden voor het 2de leerjaar A of de 2de en 3de graad ASO kan vanaf 19 april '21 om 9u via de inschrijvingslink die op dat moment op de startpagina van onze website zal verschijnen. De volgorde van inschrijven bepaalt of uw kind nog een plaats kan bemachtigen.